(For english scroll down.)

Jag heter Gunilla Svensson och bor i Hova med min familj. Till vardags tränar jag galopphästar.

Jag har sysslat med hundar i hela mitt liv. Det började med att min far hade beaglar och tävlade med dem både i utställningsringen och på jaktprov. Jag var alltid med på utställningarna och när jag blev lite äldre var jag även med i skogen under jakt. Min första egna hund var en Golden Retriver som jag fick överta då ägaren blev allergisk. Så småningom föll jag pladaskt för en Afghanhund. Tävlade i uställningsringen i många år med mina afghaner och tog även en kull valpar på min ena tik. 

Åren gick och jag flyttade ihop med Per. Då han var jaktintresserad så var det självklart att en beagle skulle vi ha. Sagt och gjort! Nu är jag väldigt kräsen och då fick det bli en beagle från England. Så småningom blev det en beagle till. Jag tävlade både i ringarna och i skogen med dem. 

Så kom den dagen då min sista afghan gick bort. Sorgen var stor. Jag ville ha en ny men Per ville inte ha någon mer afghan. Jag hade även börjat få rejält ont i min rygg och insåg att detta med en stor pälshund var nog kört nu. Att bada en afghan varje vecka tar på ryggen!

Då jag gillar att pyssla med päls så började jag fundera på en liten pälshund, gick runt på utställningarna och kollade upp olika raser. Nu var jag såld igen! Satt vid ringside flera gånger och bara tittade på de vackra pudlarna. En sådan ville jag ha, en liten en. Den kan man ju bada i handfatet och då klarar sig min rygg. Talade med Per som bara skrek rakt ut.....en jävla..kärringhund.... det kommer inte in någon pudel i detta hus, då får du flytta!

-Men skam den som ger sig. Jag hittade en annons om bruna toyvalpar till salu och slängde mig på telefonen. Jiiippi, ingen valp var bokad och det fanns en tik och en hane så det var bara att välja. Så hamnade lilla Maya hos oss. Så klart smälte Per så fort han fick se henne, ha, ha. Men det blev inte som jag tänkt, för hon blev verkligen Pers hund. Dit han går, går Maya. Hon bara avgudar Per ....konstigt det kan bli. Ja det var så det började........

Under åren som gått har jag även utbildat mig till ringsekreterare, viltspårdomare och hundfysioterapeut. Har även varit sekreterare i Skaraborgs Beagelkubb i 11 år samt är nu med i styrelsen för Pudelgruppen Skaraborg.

 

My name is Gunilla Svensson. My family and I live in a small village called Hova in Sweden. I’m an amateur racehorse trainer.

My first dog was a Golden Retriver, and I also have had Afghan hounds.

My father was a hunter and he was breeding beagles. So of course I have had 2 beagles of top quality, and I’ll never forget when one of them become BOS in the biggest beagle show ever in Sweden. (I think it was about 100 beagles competing.)

My husband is a hunter so today we have hunting dogs of various breed besides the poodles.

I love to compete with the dogs, both in the showring and in field trial.

I’m a secretary at dog shows, blood tracking judge, and physiotherapist for dogs.

I have been secretary of Skaraborgs Beagle club for 11 years and now I’m a member of the committee of The Poodle group in Skaraborg.